Problem.

Jag och Lexx har ett problem. Det gäller uppsittningen.
Problemet; Jag får bara sitta upp på honom från marken, med hjälp av stigbygeln. Jag kan inte ta hjälp utav en stol eller liknande. Och det känns ju sådär, då jag inte vill slita så mycket på hans rygg.
Misstaget; Jag kan ju berätta att när jag skulle sitta in honom så gjorde jag 'misstaget' att ta hjälp av en stol. Jag hade ju hängt på honom med hjälp av stolen innan och så, allt var lugnt. Men när jag tillslut skulle lägga över benet så blev han så rädd när han såg något komma 'bakifrån', så han gjorde ett sånt hopp, rätt upp i luften. Hovarna kom över en tjejs huvud (en vuxen som hjälpte mig) och jag flög ju av som bara den. Den dagen lyckades jag bara hänga på honom igen och han var spänd som en fjäder.
Fortsättningen; Efter ett par månader fick jag hjälp av en tjej, Emma, som hjälpte mig att 'börja om' från början. Vi hängde på honom, tillslut så fick jag sitta på honom. Men då  med bara hjälp från stigbygeln, ingen stol.
Nu; Nu sitter jag som sagt alltid upp på Lexx direkt från marken. När jag ställer fram en stol så ställer han sig med huvudet mot stolen eller bara snurrar runt.
Mina 'träningsförsök' med stol; Jag har ju tränat NH med Lexx, så det har jag tagit mycket hjälp av. Men det verkar inte ge något resultat. Jag har även tagit hjälp av andra som då står och håller honom, men det går ju inte alls. Han panikar då eller vad man ska säga. Det är inte det att han är rädd för själva stolen, utan mer när han har utrustningen på sig och han vet att jag ska upp och då ställer stolen bredvid honom, det är då han blir så himla osäker.
HJÄLP/TIPS tas tacksamt emot!(:

// N o o m i e .

Kommentarer
Postat av: Jessica josefsson

tänkte på... pallen i stallet va de samma med den? tror nog träning träning och ännu mer träning ger nog resultat.. kanske bara att han ska stå bredvid den och inte att du sitter upp utan gå ett varv och ställ dej vid den och sen gör samma visa om och om igen några ggr kanske de hjälper lite :)



sv; ja men precis :o herregud va arg ja vart när ja läste de :S vadå för problem att man inte kan spola sin häst.. visst de e inte så kul.. men de finns som sagt värre :P

2011-01-08 @ 18:56:14
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: Jessica josefsson

(glömde skriva) haha.. sv; ja såklart ja gör :D alltid kul om man kan hålla kontakten när man vart stallkompisar, så , så fort ja fått råd med en system så kommer ja garanterat upp ;) ( fyller ju år 23 mars så alla pengar kommer gå till den + månadspengar oså.. så förhoppningsvis har ja råd med en) :)

2011-01-08 @ 18:58:01
URL: http://jessicajosefsson.blogg.se/
Postat av: Felicia

Vill ni vara med och tävla om veckans blogg? Vinnaren lottas ut imorn! Anmäl dig här:

http://dressyrgalna.blogg.se/2011/january/veckans-blogg-1.html#comment

2011-01-08 @ 22:38:06
URL: http://dressyrgalna.blogg.se/
Postat av: warnmark -hästar & fotografering

Sv; Ja det var härligt :)

2011-01-09 @ 10:06:19
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: warnmark -hästar & fotografering

Sv; IKEA påsarna är verkligen jättebra, har alltid kört med dem men nu blev det lite väl jobbigt :)

2011-01-09 @ 10:09:05
URL: http://warnmark.blogg.se/
Postat av: Matilda

Sv: Ledsen för jag inte svarat, men inte kollat bloggen alls mycket. Spike är helt bra i nu läget, har lite vila i några dagar. :) tack! Hur går det med Lexx?

Det med designen så om jag ska vara ärlig så kan inte jag ett piss om det.. :D min kompis hjälper mig!

2011-01-09 @ 19:23:03
URL: http://matildaekstrand.blogg.se/
Postat av: Vikkan*

heey stump, hade uppsittningsträning med Donna för ett tag sen - kan nog ha lite tips ;) Men svårt att förklara här.. vi får helt enkelt ta den där daten snart ;)

kram

2011-01-10 @ 07:27:31
URL: http://familjenwalther.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0