NästSistaDagenPå2O1O.

Jättedålig uppdatering, jag vet! Och jag har heller inte svarat på några frågor som kommit på kommentarerna. Ni får helt enkelt vänta lite till..
Det har vart stallbyte, så nu är Lexx en mariebohäst igen. I ett jättelitet fint vitt stall med gråa knutar bor han nu. Han har tre stycken hästkompisar som han går ute med ca. 12h/dag. I hagen har de även foderlådor som är fulla med hösilage så de är sysselsatta och har mat i stort sett hela dagen! SUPER!
Igår var jag på stan med Elin, köpte kläder, skor och andra nödvändigheter. Blev att dryga tusenlappen försvann, men någon gång i sitt liv måste man ju unna sig lite saker och inte bara skämma bort hästen. Haha.
Nu sitter jag här och har precis färgat håret, väntar på att Jossan ska höra av sig så man kan ta en cigg med henne och få lite sällskap.
Ikväll ska jag fixa fransk manikyr till mina naglar också, de har inte blivit omhändertagna på jag vet inte hur länge, haha. Eller om jag gör det imorgon.. hmm..
Imorgon har jag morgonfodringen i stallet, efter det blir det till att ta bussen ner till stan och sola lite^^,
// N o o m i e .

Hästintresserade.

Följ min blogg på
BlogLovin!
Bloggen handlar ju för det mesta om min fyråriga korsningskille Lexx, som jag har ridit in själv och håller på att utbilda i nuläget. Ni får läsa om våra toppar och dalar. Sen kommer det ju givetvis in saker som inte handlar om mitt hästliv också, exempelvis pojkvännen, vänner, jobbet osv(:

// N o o m i e .

Lexx.

Okej, jag är så jäkla dålig på att hålla det jag lovar! Men nu tänkte jag berätta vad som hände Lexx i söndags iaf.
Vi hade lussefika i stallet, hade dukat upp ett bord i stallgången och satt och fikade. Lexx fick stå med boxdörren öppen med kedjan för så han kunde vara med och titta lite. När vi fikat klart så öppnade jag upp likadant till Lexx boxgranne Lollo. Visst, dom brukar tjivas lite och så, men inget allvarligt. Det var folk nere i stallet så jag gick upp för att göra hö. På höloftet var även tre pers till och eftersom höet snart är slut så låter det väldigt väl ner till stallet och boxarna om man inte går väldigt försikitgt. Så var det ju så att någon klampade väl lite mer än vad man skulle, Lexx blev kanonrädd och hade slängt upp huvudet i järnstången som man skjuter boxdörren på.. Tanterna nere i stallet ropade ner mig. Lexx hade stått och himlat med ögonen och stått och gapat med huvudet rätt ner mot boxgolvet. Snacka om att jag blev orolig! Han hade slitit bort hår och lite av pannluggen men det var inget blödande sår, utan bara bortskavd hud eller vad man ska säga.. Så det oroade jag mig inte så mycket för. Utan mer för skador i huvudet m.m.
Jag gick ut och ledde honom, gjorde små volter, bad honom flytta på sig och backade honom. Just för att se så han hade balans och sånt kvar. Det hade han. *puuh* Men jag har inte ridit på hela veckan, utan bara vart uppe och lett runt honom på kvällarna. Harmamma som jag är.. Jag red först igår, skritt och trav på fältet, då var han fullt normal. Den ända skillnaden är väl att han har blivit tjurig i boxen, det har han aldrig vart innan. Ibland vill han inte ens gå in i boxen? Och om jag står och borstar honom så kan han lägga öronen bakåt, försöka bitas och vända rumpan till. Aldrig någonsin att han gjort så innan.. Han är ju inte öm eller nåt där han slog i, så det verkar ju inte vara så att han har ont..
Jag vet inte.. Vad kan det vara? Ska jag bara låta det vara och hoppas att det blir bättre? Nu ska jag ju antagligen flytta honom till nytt stall i helgen också, det kanske blir bättre då?
Tips tas gärna emot!


// N o o m i e .

Fullspäckad Dag!

Sitter för tillfället hos pojkvännen. Idag har jag jobbat, efter jobbet åkte jag till stan och kollade om nyårsklänningen jag hittat fanns kvar i min storlek, det gjorde den inte.. Sen sa tjejen i kassan att skyltexemplaret nog är small. Så vi kollade, och tro sjutton att turen var på min sida! Jag hängde undan den tills imorgon, då ska mormor dit och hämta ut den. Det blir en för tidigt julklapp från henne till mig, underbara lilla mormor<3 Sen åkte jag iaf till stallet, var ute och ledde Lexx en sväng.. Vågade inte rida honom pga. det som hände igår. (Jag berättar händelsen imorgon, orkar inte nu ikväll) Sen var tanken att jag skulle upp till nya stallet, där jag ska stalla upp Lexx när jag flyttar, och sopa rent boxen, lägga in spån, rengöra krubban m.m. men tiden räckte inte till. Tar det imorgon eller på onsdag istället(: Så efter stallet kom Gabbi och hämtade mig, vi åkte till Ica och köpte lite godis. Nu liggar vi bara och är tjocka framför tvn, det får man vara ibland^^, Haha.
Jag LOVAR att imorgon ska jag berätta om det som hände Lexx igår samt ladda upp bilder från Jul på Liseberg!
Nu tillbaka till tvn och min man(;

// N o o m i e .

Jobb!

Nu har vi här på OneToOne en ny jobbsida. Om ni är intresserade av jobb eller bara är lite nyfikna så kan ni gå in på;
www.121jobb.se
// N o o m i e .

Söndag.

Ikväll kommer det lite bilder från gårdagen, som spenderades på Liseberg. Kan inte lägga in dom nu då jag inte sitter vid min egen dator. Bilderna tigs med min iPhone 3G, så de är ju inte av bästa kvalitét, haha.. Men va sjutton! Det blev en mysig kväll som jag hade hoppats på iaf. Tack till Gabriel♥, Elin & Marcus(:
Idag vet jag inte vad jag ska göra. Ska försöka ta mig till stallet så tidigt som möjligt och ta en tur i skogen med Lexx(:

// N o o m i e .

Jul på Liseberg♥

Nu kommer snart Gabbi, Elin & Marcus och hämtar upp mig. Sen bär det av mot Göteborg och Jul på Liseberg. Även att det kommer vara svinkallt och att man inte har några pengar så kommer det nog bli en riktigt mysig kväll.♥ Jag har ju aldrig vart där, så jag vågar dock inte ha för stora förhoppningar om det. Haha..
Jag får väl uppdatera bloggen igen imorgon, om hur julbordet med jobbet var igår och även fortsätta uppdatera om hur det går i stallet och letandet efter ny stallplats.
Nu ska jag gå ut till bilen! Hoppas väglaget är hyfsat okej, och att vi slipper hamna efter en plogbil :P
// N o o m i e .

Utslängd?

Jag har blivit utslängd från stallet nu. Jag ska vara borta därifrån senast 1/2-11. Om ni undrar hur det kommer sig så är det för att jag vill ha ute min häst längre än vad de i stallet vill. Hästarna kommer ut mellan 09.00-10.00, sen tar de gärna in sina hästar mellan 14.00-16.00. Jag känner att jag vill ha min fyraåring ute så mycket som möjligt, det stärker ju benen och balansen om de vistas ute mycket, och hästar är gjorda för att gå ute dygnet runt, på stora stäpper och beta, busa och springa. Men de i stallet verkar tycka att de är burdjur som trivs bäst av att stå inne i boxen ca. 18 h/dygn..?
Så jag sa det till stallägaren, men det gick inte för sig, för hästarna ska inte vara ute när det är mörkt och helst ska det vara tyst och släckt i stallet mellan 18.00-19.00 på kvällen, så hästarna får sova. Det är ju dock otroligt svårt att hålla det för mig, då jag har ett heltidsjobb och slutar vid 17.00 på dagarna. Bara för att de är lediga på dagarna och kan vara uppe mitt på dagen. Jag har en häst att utbilda och är antagligen inte klar i stallet förrens mellan 20.00-21.00.
Jag förstår mig inte på folk som vill att deras hästar ska stå inne och stirra in i en mörk boxvägg i stort sett hela dygnet.. För 6h utevistelse för en häst är inte mycket. Till och med min hovslagare har kommenterat Lexx ben nu, han undrar varför bakbenen är så himla svullna.. Så jag berättade för honom att Lexx står inne mycket. Då sa han att det är för helvete hästar vi pratar om! Så jag hoppas att fler tycker som jag..
Någon som har någon kommentar? Vad tycker ni? Är jag fånig? KOMMENTERA.


Lexx & Jag på fältet för ett par dagar sen(:


Jag & Lexx, Jessica & Sheron.

Jessicas mamma, Marge, har tagit korten, alltid kul när man lyckas fånga något på bild. Jag är ju lagom kass på det där med kort asså. Haha, ska försöka bättra mig(:
// N o o m i e .

Godmorgon!

Idag är det fredag och ikväll blire julbord med jobbetSliver. Helt okej faktiskt. Jag har precis duschat och sitter och funderar på om jag ska 'fixa' håret nu på morgonen, eller gör det i eftermiddag. Det blir nog i eftermiddag.. Eftersom jag inte bestämt mig än om jag vill ha lockigt eller rakt hår.. Haha, dagens stora fråga liksom(;
Ska även kolla om jag har tid efter jobbet att fixa mina naglar, då det var sisådär minst ett halvår sedan jag tog hand om dom. Om tiden räcker till så blire Fransk Manikyr iaf!
Imorgonbitti blire segt som sjutton, upp (antagligen bakis) till stallet runt åtta för att slänga ut alla hästarna och även motionera min egen. För framåt förmiddagen bär det iväg mot Göteborgjag, Gabbi och två till ska på Jul på Liseberg, hur myspys som helst!
söndag ska jag bannemej ta sovmorgon.. I stallet är det lussefika vid fyratiden, så ingen brådska där inte. Skönt!
På tal om inget.. Här om morgonen när jag satt på bussen till jobbet så blev jag plötsligt så jäkla sugen på att skejta igen. Det var liksom över två år sedan nu? och jag bara kände hur suget kom.. Man kanske borde sätta igång igen? Inte vet jag, vet faktiskt inte om tiden räcker till tyvärr.. Men det är sånt man märker. Haha. Stackars brädan ligger ju under sängen utan att göra någon som helst nytta, gör lite ont i hjärtat faktiskt..
Nej, nu blir frukost! Är hur hungrig som helst!
// N o o m i e .

Min Lexx är världens bästa, även om man må...

img_0113 (MMS)

Min Lexx är världens bästa, även om man måste fjäska med en matlåda för att få en bra bild(; Igår blev det en mysig skritt och travtur på fältet och idag får plutten vila för det snöar och blåser som fy satan i stallet Älskar min polle(;


HostHost..

I fredags ringde vi i stallet till bonden och frågade om vi fick rida på hans fält. Svaret va Ja. Så fredagen och lördagen spenderades med Lexx på två olika, superfina fält och min plutt skötte sig elegant! Finns verkligen ingen bättre än honom.
Igår var jag på dop i Göteborg, så Lexx fick en dags vila. Dopet och allt var väl fint och så, men jag hade hellre valt att stanna hemma. På hemvägen dunkade huvudet, näsan var igentäppt och hostan skrollade ordentligt. Det gjorde och gör förbannat ont kan jag upplysa er om. Vi hamnade även efter en jäkla plogbil på hemvägen, som vi inte kunde ta oss förbi då han plogade upp en 'snövall' mellan de två körfälten.. Duktig idiot! Det var även kaos på motorvägen lite efter borås då vi åkte i 30 vissa sträckor. En paus på donken tog vi också. Kan ju berätta att det tog närmare fyra timmar att ta sig hem, jag var lagom glad.
Inatt har jag hostat sönder och haft feber, känns otroligt bra.. not! Ikväll blire mycket vila, hostmedicin och halstabletter om jag får välja.
Nya designen bloggen måste jag ju fixa till också.. Jäkla tråkigt för er som inte ser det textsnittet jag valt asså. Hela grejen hänger ju på det typ. Så när jag har tid och ork ska jag ändra på det(;

// N o o m i e .

Torsdag Eftermiddag.

Är nu klar med det mesta mamma bad mig att göra idag, jag har även hunnit med en hel del 'plugg'. Nu tänkte jag hoppa in i duschen och fräscha upp mig lite från denna äckliga förkylning. Efter det blir det till att ta på sig massa varma kläder för att sedan bege sig till stallet i denna kylan. BURR! Jag har ju inte lust med det kan jag säga, vill helst ligga under täcket hela dagen. Haha. Men har man häst så har man.♥
Du såg exakt lika påkommen ut som du var...
// N o o m i e .

Designen.

Har ju dock kommit på nu att alla kanske inte kan se den stil jag valt på rubrikerna.. Det är lite synd. Den heter iaf Zapfino och liknar skrivstil, men får väl kanske ändra till nåt som alla ser? Damn att det alltid ska bli så jobbigt. haha.. Ni kan väl säga till om ni ser det, eller om det bara ser 'vanligt' ut?
Här kommer en misslyckad bild också(;


// N o o m i e .

Design.

Eftersom jag verkligen inte har tålamodet att sätta mig vid Photoshop, speciellt inte vid en Macdator, så gick jag in och experimenterade lite bland koderna i stilmallen. Jag tänkte att jag kan har det såhär ett tag, tills jag hittar någon vänlig själ som vill hjälpa mig med en design, eller header iaf. Tänkte ju ha lite kort mig mig och Lexx osv.
Men för tillfället tycker jag att bloggen ser liite roligare, eller roligare och roligare, snarare trevligare ut än innan iaf. Vad tycker ni?

// N o o m i e .

Lexx.

Lexx sommaren -09 (:


Känner verkligen att jag måste bli bättre på att ladda upp bilder på bloggen.. Måste dock fixa en bra kamera först. Tänkte så man liksom kan ta lite kort när jag rider Lexx, för det finns ju inte så många för tillfället. Måste verkligen sätta igång med ridningen på allvar nu. Det har blivit alldeles för mycket vila för min lilla plutt den sista tiden. Men det är svårt när jag blir sjuk hit och dit och sen på veckodagarna, då kommer jag liksom upp runt sex och då är det kolsvart ute. Nu när det kommit snö underlättar ju det lite iaf. Så nu blir det en ordentlig igångsättning, inga undantag.
// N o o m i e .

December.

2:a december, och jag är sjuk igen. Jag tänkte spendera dagen till plugg på ett stort häfte vi fått från jobbet. När man känner sig hyfsat pigg men inte kan använda rösten så är det väl det minsta man kan göra iaf? Så lite nytta gör jag, räknar med att få en toppendagjobbet imorgon.
Tycker det är sjukt kallt ute och vill helst att denna vintern ska försvinna så snabbt som möjligt. Så vi får sommar igen, när man kan sola och bada och hästen går och njuter på sommarbetet.
Igår fick jag faktiskt sätta på Lexx hans vintertäcke, just eftersom det är så förbannat kallt. Synd bara att han får stå med det inne i stallet också, hade helst sett att han stod utan täcke helt då. Menmen..
Nästa vecka, eller nu till helgen, så blir det att gå på stan och leta nyårsklänning. På söndag ska jag till Göteborgdop för lilla Lowa. Ska bli massa trevligt!
// N o o m i e .

RSS 2.0