Trettondagen&Nyårslöfte.

Sitter hemma hos pojkvännen och är lagom seg efter maten. Vi tänkte snart bege oss till a6 och kolla runt lite. Får se om man hittar något roligt.. :P
Stallet får vänta tills ikväll då jag ändå har kvällsfodringen. Lexx har stått i en vecka nu, vilket inte är okej. Man kan väl se det som lite 'vintervila', hehe. Imorgon ska jag rida igen, och då spelar varken väder eller underlag någon roll (okej, om det är isgata kanske jag inte rider). För då ska jag bannemej upp på hästryggen!
Lite sent ut nu kanske, men tänkte berätta vad jag fick till Lexx i julklapp! Jag fick ett par Boots (Equi-Guard) och ett par Bakstrykkappor (Equi-Guard).
Bootsen
är väl mest något jag ska ha för säkerhetsskull innan Lexx lärt sig hålla reda på sina hovar. Han har ju inte riktigt koll på sina ben än och har på något vänster lyckats sätta in ena bak under ena fram innan har ska lyfta upp frambenet helt, så han har ett broddtramp mitt på höger bakhov. Fråga mig inte hur hästen lyckas.. :P
Bakstrykkapporna är också mest för säkerhetsskull nu innan han lärt sig hålla reda på benen^^, Och ja, allt är i svart(:


Boots


Bakstrykkappor

NYÅRSLÖFTE;
Nu har jag ju inte varit så himla strikt med min och Lexx ridning. Ärligt talat så har jag tagit det lite som det kommer och om jag haft lust osv. Men nu har jag ett nyårslöfte, och det kommer jag hålla, till varje pris. Jag ska lägga upp ett träningsschema för mig och Lexx. Jag tänkte faktiskt göra det idag, för jag känner att nu måste jag ta tag i hans utbildning på riktigt. Det första jag måste göra är att fixa upp kondisen på honom, sen är det ju bara att fortsätta på den vägen.
Någon som har ett tips på något bra träningsupplägg? Lexx är 4,5 år, dålig kondis, kan alla gångarter, mest riden i skogen och tycker det är superroligt! SVAR tas tacksamt emot(:

// N o o m i e .

Kommentarer
Postat av: Mia

Vad är Lexx för ras? Har du tillgång till ridhus, eller har du tänkt att lägga upp träningsschema för ridning utomhus endast? :)

2011-01-06 @ 14:45:31
URL: http://alisess.blogg.se/
Postat av: Mia

Såg nu att du skrivit att han är en arab, så om vi säger såhär ist för den frågan: Vad har du för mål med honom? Vill du ut på tävlingsbanan med honom? :)

2011-01-06 @ 14:47:35
URL: http://alisess.blogg.se/
Postat av: Elin

Man måste ju ta de rätt lungt med unghästar.. så de där med kondis. Då skulle jag köra trav intervaller. evt lite kortare galoppintervaller. och en gång i veckan köra igenom han i ett longerings-intervall-pass. Det bygger både muskler och kondisen byggs på jätte bra!! det har jag gjort under en kort tid på den hästen jag rider för att bygga muskler och man märker en himla skillnad.

Sen tycker jag att du kan ut o skritta långa turer med ett power tempo, antingen på hästryggen eller gå bredvid! :) några tipps i alla fall :D



SV: ja, jag tänkte det med.. typ att du skojade först xD ser verkligen hel mysigt ut.

Ja de vore skoj med bilder på insidan med!

2011-01-06 @ 14:47:55
URL: http://elinlagervall.blogg.se/
Postat av: Andrea blom

Fin blogg du skaffat :). Kul att det går bra med lexx!

2011-01-06 @ 19:32:32
URL: http://andreablombloggar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0